Hopman triatlon 2024

Hopman triatlon 2024
Jedenáctý ročník Hopman triatlonu proběhl 29.6.2024. Tradiční závod pro začínající i zkušené triatlonisty uspořádal Hopman team Žatec v Kempu Nechranice ve Vikleticích.
Téměř dvě stovky sportovců odstartovaly na trati olympijského triatlonu 1.5 km plavání, 40 km cyklistiky a 10 km běhu a kratší trati sprint triatlonu 0,75 km plavání, 20 km na kole a 5 km běhu. V tropickém letním počasí se na startu objevila celá řada zkušených borců ale i začínajících triatlonových závodníků. Před startem hlavního závodu proběhl aquatlon pro nejmenší, který úspěšně zdolalo více než 20 dětí. Vložený závod žáků v aquatlonu na trati 100 m plavání a 1 km běhu měl opět bouřlivou kulisu.
Celkovým vítězem na trati olympijského triatlonu se stal Matěj Marek z Plzně vynikajícím čase 2:00 Kategorii žen ovládla Lenka Táborská v čase 2:18. Na trati sprint triatlonu zvítězili Marek Kindl z Příbrami a Olga Kantová z Teplic. Na trati se ukázala řada domácích borců z pořádajícího Hopman teamu i dalších žateckých sportovců. Na stupně vítězů se probojoval v olympijském triatlonu druhý v kategorii Martin Dvořák a třetí na sprintu Lenka Bešíková z domácího Hopman teamu. V závodě kombinovaných tříčlenných štafet obsadila štafeta Hopman teamu ve složení Jaroslav Urban, Petra Šmeráková a Petra Bulecová druhé místo.
Velké uznání za hladký průběh celého závodu patří všem dobrovolníkům. Zejména oni vytváří tu pověstnou atmosféru Hopman triatlonu a mají největší zásluhu na velké popularitě této sportovní akce. Už teď se všichni mohou těšit nejen na Hopman triatlon 2025, ale i další sportovní akci Hopman teamu Žatec, kterou bude tradiční předvánoční Adventní běh ve městem Žatec 7.12.2024.
Podrobné výsledky, bohatou fotogalerii závodu a další informace naleznete na stránkách www.hopmantriatlon.cz. (mu)
Datum přidání:

Nejnovější zprávy