Florbalové výsledky Jazzmanů

Florbalové výsledky Jazzmanů
Představujeme výsledky florbalových zápasů Jazzmanů Žatec z minulých víkendů.

Žatecké Áčko bez vítězství ve dvou těsných zápasech

Po prvních zápasech Legend, které se odehrály již v sobotu, nastoupili v neděli na své zápasy i muži A-týmu v rámci Regionální ligy mužů. Přestože Jazzmani nastoupili s plnou sestavou, ani ve dvou zápasech se jim nepodařilo získat body a stále mají na kontě pouze tři body z úvodních kol sezóny.

FbC Jazzmani Žatec- ASK Lovosice LFP 4:5

Do utkání proti Lovosicím nastoupili Jazzmani s plnou sestavou, která dávala naději na úspěch. Mladí junioři Vojtěch, Pernet, Nápravník a Galló i nadále ukazovali, že se každým zápasem zlepšují. První třetina byla vyrovnaná a oba týmy se spíše oťukávaly, což vedlo k jednomu gólu na obou stranách.

Ve druhé třetině Žatec hru zpřesnil a po střele Brunclíka se dostal do vedení. Bohužel ke konci třetiny soupeř otočil skóre dvěma rychlými góly a Jazzmani znovu ztratili půdu pod nohama. V poslední části utkání inkasovali další dvě branky, na což už nedokázali odpovědět. Ačkoli se v závěru podařilo stáhnout rozdíl na jednu branku, na vyrovnání už to nestačilo. Kvalitní výkon brankáře Sariče nezabránil tomu, aby Jazzmani přišli o body.

FbC Jazzmani Žatec- BK Real Roudnice nad Labem 7:9

Druhý zápas byl o poznání dynamičtější. Žatec vstoupil do utkání agresivně a soupeře začal přehrávat od první minuty. Po 25 minutách vedli Jazzmani jasně 7:3 a zdálo se, že mají zápas pod kontrolou. Ale místo toho, aby přidali další branky a pojistili si vedení, přišla krutá lekce.

Závěrečná třetina byla pro Žatec doslova noční můrou. Roudnice ovládla hru, vstřelila pět branek a otočila zápas ve svůj prospěch. Žatečtí neudrželi tempo a po skvělém začátku tak skončili bez bodů. Navzdory bojovnému výkonu a slibnému náskoku nebyli Jazzmani schopni si zajistit vítězství.

Sestava: Sarič – Kolář, Milyan, Vojtěch, Pernet, Hanuš – Falbr, Kopecký, Nápravník, Brunclík, Galló, náhradním brankářem byl připraven Jan Kloboučník.

Žatečtí muži se budou muset oklepat z těchto těsných proher a soustředit se na nadcházející zápasy, kde budou mít možnost znovu zabojovat o cenné body do tabulky.

Legendy vstoupili do ligy ve stylu ALL-STARS

V sobotu 12. října byla zahájena soutěž Ústecká liga mužů a tým FbC Jazzmani Žatec Legendy se postavil proti soupeřům Florbal Děčín B a PRO – AKTIV Bílina. Tato utkání přinesla 40 gólů, kde každý z nich měl své kouzlo – od vlastních gólů přes šťastné zásahy až po branky do prázdné branky.

Florbal Děčín B - FbC Jazzmani Žatec Legendy 12:5

V prvním zápase se ukázalo, že Děčín bude tvrdým oříškem. Legendy zvládly držet krok do poloviny utkání, ale postupně ztrácely dech. Navzdory bojovnému výkonu skórovali za Žatec pouze dva hráči: Adam Brunclík, který zaznamenal 2 branky, a Michal Nápravník, který přidal hattrick. Ostatní střelci se bohužel neprosadili, což vedlo k jasnému vítězství Děčína, který si tak připsal plný bodový zisk.

FbC Jazzmani Žatec Legendy - PRO–AKTIV Bílina 13:10

Druhé utkání byly doslova hody pro fanoušky ofenzivního florbalu. Zápas začal pro Jazzmany špatně, když po pouhých dvou minutách prohrávali 2:0. Zvrat však přišel díky předsedovi klubu Tomáši Votavovi, který v šesté minutě zahájil ofenzivní obrat. Po dvou třetinách vedli Jazzmani rozdílem čtyř gólů, ale Bílina nechtěla dát svou kůži lacino. Vedeni hráčem Horákem, který sice nepředvedl nejbystřejší výkon, přesto Bílina vytrvale tlačila a držela zápas otevřený až do závěru. Zápas definitivně zlomil až ve 44. minutě znovu Votava, když svou třetí brankou utkání stanovil konečný výsledek na 13:10.

Tři body do tabulky a pozitivní energie

Legendy si tímto vítězstvím zajistily první tři body do tabulky a po úvodních kolech se nacházejí na 5. místě z 9 týmů. Výhra nad Bílinou byla založena na bojovnosti celého týmu, který se dokázal vrátit do zápasu i po špatném startu. Sestava: Jan Kloboučník – Lukáš Klán, Tomáš Balon, Aleš Kopecký, Martin Ligda – Adam Brunclík, David Mixa, Michal Nápravník, Tomáš Votava, Vojtěch Zsemlye, Petr Votava.
Jazzmani se tak rozjíždějí na pozitivní vlně a s chutí pokračovat v dalších zápasech.

Mladší žáci v Lovosicích

V sobotu 12. října jsme měli s mladšími žáky turnaj v Lovosicích, kde jsme se utkali s týmem Podbořan a místními Lovosicemi.

Žatec - Podbořany 4:3 p.n.

Zapas začal celkem v pohodě, vše šlapalo, naše dvě lajny kluku se snažily, ale třetí část začínala za stavu 1:3 pro Podbořany. Pět minut před koncem si vzal trenér Podbořan TIME a značně nám tím pomohl, kluci si odpočinuli a minutu před koncem snížili stav. Na to přišel oddechový čas náš, po něm jsme těsně před koncem  srovnali. Zapas se po remíze dohrával na nájezdy, což nám hrálo do karet. Klára v bráně a kluci se snažili v nájezdech. Nakonec rozhodl Vojta Škrdle a zapas otočil na naši stranu. 

Žatec - Lovosice 2:3

Měli jsme hrát s Lovosicemi white, ale proti nám stalo 20 borců z obou lovosických týmu. Přes to všechno to byl pěkný mač, který sice skončil 3:2 pro Lovosice, ale nedocházeli jsme se svěšenou hlavou, na hřišti jsme nechali úplně všechno.

Sestava: Vojta Škrdle, Jakub Haštaba, Filip Basák,Vojta Koubík, Vítek Habrun, Kryštof Lysuk, Lucas Babický, Maty Malý, Karel Peterka, Matěj Staněk a Klára Wagnerová v brance. (jazz)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy