Návštěva a zážitky na Statku Bernard

Návštěva a zážitky na Statku Bernard
Na to, že nám 24. května bude pršet, jsme se připravili. Do batohu jsme přibalili pláštěnky a vyrazili do Královského Poříčí. Tam se totiž nachází statek Bernard.

Cesta uběhla rychle a než jsme se nadáli, byli jsme na místě. A pláštěnky se rozhodně hodily už při příjezdu. Déšť nám ale náladu nezkazil a po vydatné svačině a seznámení se jsme se pustili všichni do práce v dílničkách.
Vyrobili jsme voňavá přírodní mýdla s bylinkami, barevné svíčky a vyrazili jsme zajímavé mince s oboustranným reliéfem. Kladivo na ražení bylo opravdu těžké, ale dospěláci nám pomohli, takže na každé minci se nám ukázal motiv, který jsme si sami vybrali. Všechny vyrobené věci jsme si krásně zabalili, protože bylo naším záměrem je věnovat někomu, koho máme rádi.
V ohradě na nás už čekala velká skupinka domácích zvířat, která si od nás ráda vzala pamlsky. Přítulná oslí rodinka nás doslova uhranula. A nejen ta, ovce, beran, kozy a dokonce kozlík (moc nevoněl, ale to je příroda) se nechali podrbat. Ještě nesmíme zapomenout na husy, které seděly na vejcích a nechtěly se s námi kamarádit. Ale to nám nevadilo, protože králíci a morčata nám to vynahradili.
Dozvěděli jsme se spoustu informací, jak se ke zvířatům chovat, co mají ráda a taky co jim vadí, čím je nekrmit a jak se o ně starat, aby dobře prospívala a nestrádala. Je to opravdu fuška!
Čas se nachýlil a pan řidič si dokonce pro nás musel přijít, protože jsme se nechtěli rozloučit a chtěli si některé mazlíčky odvézt domů. To bohužel nešlo, takže budeme muset zase přijet. A třeba už příští rok! Výlet jsme mohli uskutečnit díky finančnímu příspěvku z projektu Rozvoj EVVO na území Ústeckého kraje.
Žáci a učitelé DD, ZŠ a SŠ Žatec

Datum přidání:

Nejnovější zprávy