Červen v knihovně

Červen v knihovně
Začátek měsíce června byl v Městské knihovně Žatec nabitý akcemi pro širokou veřejnost.

V neděli 2. června jsme připravili tvořivé dílničky pro děti na akci Den dětí, které pořádalo město Žatec v Klášterní zahradě.
Tradiční pasování prvňáčků na čtenáře, tentokrát s programem známého ilustrátora Adolfa Dudka, proběhlo v úterý 4. června v Městském divadle Žatec, kterému tímto velice děkujeme za spolupráci. Za hojné účasti rodinných příslušníků bylo pasováno 222 malých čtenářů. V následujících dnech zavítal Adolf Dudek se svým zábavným vystoupením mezi děti mateřských a základních škol v Žatci a okolí a také mezi seniory.
Ve středu 5. června se v přednáškovém sálku knihovny uskutečnilo setkání se žateckým autorem Otou Menclem v rámci autorského čtení z jeho knižní prvotiny Cesta v kruhu.

Druhá polovina měsíce bude také plná zajímavých akcí. Již ve středu 19. června je připraven v rámci hravého odpoledne letní jarmark Lovců perel. V podvečer téhož dne zveme širokou veřejnost do Galerie Sladovna na přednášku Mgr. Michala Bařinky Poutní místa Česka, která začíná v 17 hodin.
Celý čtvrtek 20. června bude probíhat akce Literární slunovrat. Dětem je určeno dopolední čtení v Klášterní zahradě a čtenářský workshop, pro dospělé je připraveno podvečerní čtení díla Franze Kafky Proměna v La Belle Époque od 18 hodin.
Poslední akcí měsíce bude ve středu 26. června od 15 hodin Rodinné odpoledne, kde vás čeká nejen tvoření, hraní, čtení a další zábava, dospělí se mohou zúčastnit letního workshopu s Marcelou Nachlingerovou ze Zahradnictví Cinke. Těšíme se na vás! (mkž)

Galerie

Datum přidání:

Nejnovější zprávy