Začátek léta v knihovně

Začátek léta v knihovně
Městská knihovna Žatec připravila na červen bohatý program. Členové dětského Klubu knihomolů zpestřili ve čtvrtek 6. června setkání seniorů v rámci pravidelného Seniorcafé Malou pohádkou o řepě od Františka Hrubína a přednesem vtipných básniček.

Zábavné odpoledne pro děti „Hraj si s námi“ ve středu 19. června bylo doplněno letním jarmarkem odměn pro účastníky dětské čtenářské soutěže Lovci perel. Pro dospělé byla připravena od 17 hodin v Galerii Sladovna zajímavá přednáška Poutní místa Česka Mgr. Michala Bařinky, který navštívil a zdokumentoval téměř 200 poutních míst Česka. Obrazem i slovy mnohé z nich představil žateckým návštěvníkům, stejně tak i první díl stejnojmenného knižního průvodce, který nedávno vyšel. Posluchači měli možnost si knihu na místě zakoupit s podpisem autora.

Neméně zajímavou akcí byl ve čtvrtek 20. června Literární Slunovrat. Dětem bylo určeno dopolední čtení v Klášterní zahradě z Bylinkových pohádek s tvořivými dílnami a čtenářský worshop pod vedením spisovatelky Petry Martiškové. Pro dospělé bylo připraveno na hradbách La Belle Époque podvečerní čtení z díla Franze Kafky Proměna.

Ve středu 26. června dopoledne jsme připravili tvořivé dílny pro Zahradní slavnost Kamaráda LORM. Odpoledne jsme s dětmi v knihovně tvořili prázdninový deník a v sálku se konal Letní workshop květinových dekorací pod vedením Ing. Marcely Nachlingerové ze Zahradnictví Cinke.

Děkujeme touto cestou za poskytnuté prostory a spolupráci Chrámu Chmele a Piva, Galerii Sladovna, La Belle Époque a paní Marcele Nachlingerové. Vážíme si přízně všech návštěvníků a těšíme se na další setkávání v knihovně. Krásné léto! (mkž)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy