Prohlídka a přednáška o savcích i geologii

Prohlídka a přednáška o savcích i geologii
V rámci spolupráce s KBI a CPPV PřF UJEP byli žáci IX. třídy a VIII. A Základní škola Žatec, nám. 28. října pozváni na KBI, naučného botanického parku a skleníků, kde pro ně byla připravena komentovaná prohlídka a přednáška se zaměřením na savce a geologii.

Žáci se seznámili se znaky savců, stavbou jejich těla, povídali si o nevhodném chovu kožešinových zvířat a prohlédli si pestrou paletu kosterních ukázek. V rámci geologie se seznámili s rozdíly mezi minerály a horninami, sledovali typické fyzikální vlastnosti minerálů a prohlédli si nepřeberné množství ukázek včetně surových diamantů.

Následně jsme navštívili ústeckou ZOO, kde na děti čekala komentovaná prohlídka vybraných expozic, ukázka předání dárku tygrovi, resp. hračky ve tvaru modelu zebry a návštěvy zákulisí chovu sov, kde si děti prohlédly sýčka, jehož jsou adoptivními rodiči a dozvěděly se od chovatele, jak se správně o sýčka starat a jak mu pomoci v přírodě.

Za realizaci exkurze děkujeme KBI PřF UJEP, resp. lektorovi Mgr. Stanislavu Šandovi za opravdu profesionální a kvalitně připravenou a vedenou exkurzi, zodpovědný přístup a skvělou práci s dětmi.

PhDr. Ing. Silvie Svobodová, Ph.D.

Datum přidání:

Nejnovější zprávy